שווי שוק כולל :
שווי שוק ביטקויין :
שווי שוק לייטקויין :
מחיר ביטקויין :

טעויות נפוצות במסחר קריפטו ואיך להימנע מהן


מסחר במטבעות קריפטו הוא תחום מרתק למשקיעים שאוהבים אתגרים עם הרבה אדרנלין. אבל חשוב לזכור שהעובדה שהוא נגיש לכל אחד עלולה להתגלות כמתעתעת; הידע המקצועי והבקיאות בניואנסים שונים של מערכות המסחר הנדרשים ממי שקופץ לנהר השוצף הזה, אינו נופל מהידע הנדרש מסוחר בשוק ההון. מעבר לעובדה, שאותה אסור לשכוח, כי כל השקעה במטבעות קריפטו או פלטפורמות בלוקצ’יין נחשבת להשקעה בסיכון גבוה, יש פרטים טכניים וקונספטואליים שמי שלא ייתן עליהם את הדעת צפוי לשלם על זה ביוקר.

 

טיפים כלליים למסחר במטבעות קריפטו

“הוראות בטיחות נכתבו בדם”, הכיתוב הזה שמופיע באופן בולט בכל בסיס צה”ל צריך לשמש מודל כשמסגלים נהלי מסחר אחראיים. אל תשכחו, הנהלים האלה ‘נכתבו בדם’ – הדם שאזל מפני הסוחרים שתוך שניות הפסידו את המכנסיים. התנודתיות הגדולה שמאפיינת את שוקי הקריפטו יכולה לעזור לסוחר מוכשר וממוזל לעשות קופה תוך כמה ימים, אבל גם לאבד יותר משמונים אחוז משווי ההשקעה בתוך שעות ספורות. בסופו של יום מדובר בסוג של משחק סכום אפס, אם מישהו מרוויח אז במקום אחר מישהו מפסיד.

לכן הכלל הכי חשוב הוא לגדר את עצמכם. זה מתחיל בכך שאל תשקיעו סכום שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם להפסיד. ראינו יותר מהנפקת ICO אחת שמתרסקת ונמחקת עם כל הכסף של המשקיעים. זה ממשיך עם גידור בתוך ההשקעה. למה הכוונה? פעמים רבות אנשים משקיעים במטבע מתוך אמונה אמיתית שהוא יצליח ולכן קיימת הטיה פסיכולוגית שגורמת להם להפסיק לחשוב במושגים כלכליים טהורים ולהחמיץ את הנקודה בה המטבע מיצה את עצמו. ניתן למזער נזקים על ידי מתן ‘הוראת סטופ לוס’ (stop loss) שמגדרת מראש את תחום ההפסד, ואם מטבע יורד לסף מסוים מתבצעת מכירה אוטומטית. נכון, זה עלול ללכת נגד התפיסה הרומנטית שיום אחד המטבע יחזור בגדול, אך במרבית המקרים זה פשוט ישמור על הכסף שלכם. בנוסף, השינויים בשוק הקריפטו כל כך מהירים ודינמיים שבלי הוראה אוטומטית יש מצב שגם אם הגדרתם לעצמכם רף יציאה, אתם פשוט תחמיצו אותו ובלי ששמתם לב – ההשקעה נמחקה.

 

מה הקשר בין FOMO ובין מסחר בקריפטו?

ההטיה הסוציולוגית הגדולה של שוק הקריפטו קשורה לתופעה החברתית שנקראת FOMO (fear of missing out). הרשתות החברתיות והפורומים מציפים ‘הייפ’ בלתי רגיל סביב מטבע חדש. כולם נוהרים אליו, אתם מתלבטים ואז הוא מזנק במחיר ואתם אוכלים את הלב ובהחלטה פזיזה מחליטים להיכנס. החלטה רעה מאוד. תעשו סטופ. כן, תמיד קיים הסיכוי התיאורטי שאולי זה הביטקוין או האת’ריום החדשים; במרבית המקרים זה לא המצב. במרבית המקרים מי שנכנס להשקעה במצב הזה נמצא בצד הלא נכון של מהלך Pump and Dump. נסביר: במסחר הקריפטו יש שכבה צרה של ‘סוחרי-על’ המכונים לווייתני קריפטו והם שולטים במיליארדים. למעשה, בגלל שמדובר במחזורי מסחר יחסית קטנים הם יכולים בהשקעת ענק מחושבת להקפיץ את המחיר של המטבע, ברגע שזה קורה כל הדגיגים הלא מנוסים מתפתים להשקיע בכוכב החדש בלי שהם יודעים שהלווייתנים כבר נתנו את הוראת המכירה והם הולכים לגרוף רווח נאה מהדגיגונים, שאפילו לא מודעים שהם קנו מלווייתן מטבע ביוקר, ומחר כשהביקוש למטבע ייפול, ייפול גם הערך של המטבע.

 

איך להיזהר מהנפקות ICO כושלות

הנפקת ICO יכולה להיות הזדמנות השקעה שמתגלה כבוננזה, עשרות הנפקות כאלה שהונפקו על רשת האת’ריום גרפו מיליונים והפכו לפרויקטים משמעותיים בעולם הקריפטו, והמשקיעים הראשוניים שנכנסו בשלב ה-ICO עשו תשואות מטורפות. אבל, וזה אבל ענק, על כל ICO מוצלח תמצאו בערך עשרה כושלים כולל כאלה שהתגלו בדיעבד כהונאות לכל דבר, ובהרבה מקרים הכסף של המשקיעים פשוט נמחק. אנחנו לא מציעים לשלול על הסף השקעה בכל ICO כי לעיתים מדובר בהזדמנות השקעה מאוד אטרקטיבית. אבל אנחנו בהחלט ממליצים להיזהר ולהיכנס להשקעה כזו רק אחרי שלמדתם את הפרויקט בשבע עיניים. אם המיזם אכן ‘עושה שכל’ ונותן פתרון מוצרי או שירותי שהתועלת שלו ברורה בעולם האמיתי – תשקלו להשקיע בו. גם את זה תעשו רק אם תבינו שאכן יש היתכנות טכנולוגית וצוות פיתוח רציני שעומד מאחורי המיזם. תחפשו את הרקורד של אנשי המפתח, תקראו ביקורות של מומחים שונים בפורומים שונים ורק כאשר אתם בטוחים שכל האינדיקטורים חיוביים תיכנסו להשקעה ב-ICO. בזהירות. תקבעו מראש אם זו הרפתקה לטווח קצר או לטווח ארוך. אם הטווח הוא קצר תזכרו שבדרך כלל פרויקטים חדשים מגיעים לפיק גבוה וקצר ימים לפני ההפקדה, נסו לכוון את ‘היציאה’ לפיק הזה ותהיו ערניים.

 

שימו לב לעמלות

כמעט כל פעולה במסחר קריפטו כרוכה בתשלום עמלות, לעיתים מתווה השקעה יעבור במסלול הדורש ביצוע ‘פעולות’ רבות. כך הטיפ המסכם שלנו הוא שכדאי לקחת את זה בחשבון. בדקו איזו עמלה גובה כל זירה, ואם אתם מתכוונים לבצע פעולות ממש על פלטפורמת בלוקצ’יין, כמו למשל רשת האת’ריום, נסו להימנע מפעולות רבות כי סוחר חסר ניסיון עלול לשכוח את העמלות ולגלות שבסוף יום המסחר שכרו יצא בהפסדו.

למידע נוסף על עמלות במסחר בקריפטו>>



חשוב לדעת: כל ההסברים על המטבעות השונים מבוססים על פרסומים של יוצריהם. אין לראות במידע כהמלצה, או כייעוץ.השימוש באתר על אחריות המשתמש/ת בלבד.

מצאת טעות? כתוב לנו

עליך להחזיק ארנק ביטקויין, על מנת שתוכל לקנות מטבע מסוג

מצאת טעות? כתוב לנו