- דף הבית
- Cosmos
( קוסמוס )
COSMOS היא רשת מבוזרת המאפשרת חילופי נתונים בין יחידות בלוקצ’יין שונות. היא הוקמה בשנת 2014 על ידי היזמים ג’ה קואן ואיתן בוכמן, והושקה במרץ 2019, לאחר שכבר בשנת 2017 פתחה ב-(ICO) Initial Coin Offering, מעין גיוס הון ציבורי שבו משתמשים במטבעות קריפטו לגיוס הון בשלבים מוקדמים של פרויקטים, במקרה הזה Cosmos. ההנפקה הראשונית של המטבע ATOM הסתיימה בגיוס של 17 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן אינטרצ’יין (ICF), מלכ”ר שוויצרי המממן פרויקטים של בלוקצ’יין מבוססי קוד פתוח, והוא גם הארגון שסייע בפיתוח והשקת Cosmos.
הצהרת הכוונות של COSMOS היא להקל על מפתחים לבנות בלוקצ’יינים ולשבור את המחסומים בין בלוקצ’יינים בכך שהם מאפשרים לבצע עסקאות עם כל אחד מהמשתתפים. המטרה שהוגדרה על ידי המייסדים הייתה ליצור את “האינטרנט של הבלוקצ’יינים”, בדומה ל”אינטרנט של הדברים” (Internet of Things או IoT), כך ש”הדברים” יהיו מסונכרנים זה עם זה, “ידברו” זה עם זה, ובמקרה של COSMOS – גם יוכלו לתקשר זה עם זה בצורה מבוזרת.
ברשת COSMOS בלוקצ’יינים יכולים לשמור על הריבונות שלהם, לעבד עסקאות במהירות ולתקשר עם יחידות בלוקצ’יין אחרות הנמצאות באותה מערכת אקולוגית, כך שהתקשורת היא אופטימלית ויעילה הרבה יותר.
הכלים אשר בעזרתם תושג מטרה זו הם כלים בקוד פתוח כמו: Tendermint, Cosmos SDK ו-IBC. כלים אלה נועדו לאפשר לאנשים לבנות יישומי בלוקצ’יין מותאמים אישית, כך שיהיו מאובטחים, ניתנים להפעלה במהירות, וגם לספק אפשרויות להרחבה בצורה זריזה.
השאיפה של צוות המייסדים הייתה יצירת רשת של רשתות קריפטו המאוחדות על ידי אותו קוד פתוח. אך במקום לתעדף את הרשת שלהם, היא מיועדת לטפח מערכת אקולוגית של רשתות שיכולה לשתף נתונים וטוקנים ללא גורם מרכזי.
כל בלוקצ’יין עצמאי חדש שנוצר בתוך קוסמוס מכונה אזור (Zone), והוא קשור ל”מרכזיית קוסמוס” (Cosmos Hub) השומרת על תיעוד המצב של כל אזור ולהיפך.
מרכזיית קוסמוס היא בלוקצ’יין שמאושר בשיטת Proof-of-Stake, ומגובה במטבע הקריפטו ATOM שהוא המטבע העיקרי הקיים בפלטפורמה.
חשוב לדעת: כל ההסברים על המטבעות השונים מבוססים על פרסומים של יוצריהם. אין לראות במידע כהמלצה, או כייעוץ.השימוש באתר על אחריות המשתמש/ת בלבד.