שווי שוק כולל :
שווי שוק ביטקויין :
שווי שוק לייטקויין :
מחיר ביטקויין :
Aion
( איון )
שווי שוק
מחזור 24 ש
מטבעות
דרוג

איון – כל מה שרציתם לדעת

באתר האינטרנט שלה מכתירה רשת Aion את עצמה בתור ‘הרשת הראשונה בדור השלישי של הבלוקצ’יין’. מותר ומומלץ לקחת את ההתפארות של Aion עם קמצוץ מלח, אבל נקודת המבט המובאת באמירה הזו היא מעניינת. בשביל להבין למה האנשים של Aion מתכוונים כשהם מדברים על ‘הדור השלישי של הבלוקצ’יין’, כדאי שנבין מה ההבדל בינו לבין ‘הדורות’ הקודמים.

 

ביטקוין והדור הראשון של הבלוקצ’יין

הדור הראשון של הבלוקצ’יין הגיח עם הביטקוין בשנת 2009. הטכנולוגיה נתפסה כדרך לברוא ‘מטבע מבוזר מאובטח’, זה מה שעשה הביטקוין וזה מה שעשו עשרות מטבעות הקריפטו שהופיעו בעקבותיו. במידה רבה זו היתה התפיסה הדומיננטית של הבלוקצ’יין והדים ממנה קיימים גם היום, כי רבים מתייחסים לפיתוחים רבים בעולם הבלוקצ’יין קודם כול בפריזמה המוניטרית כ’מטבע’. גם אנחנו בסקירות שלנו באים משם והאינפורמציה המונגשת כאן נועדה בראש ובראשונה לתת רקע עבור מי שמעוניין להשקיע בפלטפורמות השונות ולהבין כמה הן ‘שוות’ כמטבעות קריפטו. אבל הבלוקצ’יין התגלה כהרבה יותר מזה וזה מוביל אותנו לדור השני.

 

הדור השני של הבלוקצ’יין – את’ריום

הדור הבא של פלטפורמות הבלוקצ’יין זיהה שהפוטנציאל של הבלוקצ’יין חורג בהרבה מהתחום המוניטרי. הפלטפורמה הבולטת של ‘הדור השני’ היא כמובן האת’ריום שבנתה בלוקצ’יין שמתפקד כרשת למסחר, פיתוח והפעלה של אפליקציות מבוזרות. בעקבות האת’ריום קמו רשתות נוספות שכל אחת מהן מתפקדת כאקו סיסטם מגוון שמגייס את טכנולוגיית הבלוקצ’יין לפתרון בעיות בעולם האמיתי בתחומים מגוונים הכוללים מסחר, קניין רוחני, רישום בעלות, פתרונות למערכת הבריאות ועוד.

 

הדור השלישי של הבלוקצ’יין – Aion?

אם כך, מהו הדור השלישי של הבלוקצ’יין? הדימוי בו Aion משתמשת כדי להסביר את התפקיד שלדעתה אמורות למלא פלטפורמות הבלוקצ’יין של הדור השלישי, הוא של עולם המחשבים האישיים בסוף שנות השמונים. בהרבה מאוד בתים וארגונים היו מחשבי PC שעשו דברים נפלאים, אבל רק הופעת רשת האינטרנט פתחה את הדלת למהפכה הגלובלית האמיתית.

בדימוי של Aion עולם הבלוקצ’יין הוא כמו עולם המחשוב בסוף שנות השמונים. בכל שבוע נוספות פלטפורמות ואפליקציות בלוקצ’יין חדשות בעולם, אבל כל רשת מבוזרת כזו היא כשלעצמה ישות מבודדת שלא יודעת לקיים קשר עם רשתות בלוקצ’יין אחרות. בחזון של Aion היא אמורה להשלים את הפאזל ולהיות לא פחות מהאינטרנט של הבלוקצ’יין שמאפשר לרשתות שונות לסחור, להחליף מידע ולהפוך את עולם הקריפטו ליותר סינרגטי ונגיש – ובאותה נשימה לשמור על הסטנדרטים של אבטחה וביזור שהעולם הזה דורש.

לעת עתה נניח לשאלה אם Aion היא באמת הרשת שתביא את הבשורה הזו. שווה לבחון את הקונספט, כי במובן התיאורטי הפשוט הוא ללא ספק מסמן פתרון לבעיה עתידית גדולה. ההבנה שככל שמתרבות פלטפורמות הבלוקצ’יין, במוקדם או במאוחר יהיה צורך אמיתי לתקשורת שחוצה רשתות ופרוטוקולים. כבר היום יש ניצנים לדרישה כזו. יש אפילו מיזמים שמתפקדים כגשר מתווך בין מטבעות או פלטפורמות. אבל המיזמים האלה בדרך כלל אינם מבוזרים בעצמם.

וזה החידוש העיקרי של Aion. היא מציעה פלטפורמה שיודעת לגשר ולהתאים את עצמה בין רשתות שונות תוך הקפדה על ביזור בעצמה. זה הדור השלישי אליו Aion מכוונת.

 

בלוקצ’יין בשירות IT

פלח נוסף ש- Aionקורצת אליו הם חברות וארגונים מתקדמים שמעוניינים לשפר את המערך הפנימי שלהם באמצעות שכבת בלוקצ’יין שתעניק להם יותר חסינות מהונאות ואפשרות לייעל את מערך אחזור המידע. Aion מציעה להן רשת בלוקצ’יין פרטית שתפעל בסביבה האנדמית של פלטפורמת Aion. במקום שהם יגייסו מערך שיבנה עבורם מערכת בלוקצ’יין, באמצעות הכלים של Aion ניתן לבנות רשת צד פרטית שמותאמת בדיוק לצרכים הספציפיים של כל לקוח וכל ארגון.

ההכרה שטכנולוגית בלוקצ’יין יכולה לשדרג את מערך ה-IT בארגונים כבר החלה לחלחל ויש כמה מיזמי בלוקצ’יין שמציעים פתרונות שבאים מעולמות קלאסיים של IT. אבל יש משהו מעניין בגישה של Aion שמתייחסת אל בלוקצ’יין באופן מודולרי שמזכיר קצת את גישת חברת WIX שמשנה את האופן בו אנשים וחברות בונים לעצמם אתרים.

 

הארכיטקטורה של רשת Aion

Aion נוסדה בקנדה והצוות המוביל שלה יחסית מנוסה בעולם הבלוקצ’יין. אנחנו לא ניכנס לאספקטים הטכניים של הרשת, שכרגע עדיין נמצאים בשלב התכנון והפיתוח, אבל מומחים בעולם הקריפטו בהחלט מגיבים בחיוב לתכניות שפורטו ב’נייר הלבן’ לפני ההשקה. עושה רושם שעבודת הפיתוח רצינית.

הפלטפורמה תתבסס על ארכיטקטורה של 3 שכבות בלוקצ’יין ו’מכונה וירטואלית’ חזקה במיוחד שתאפשר לרשת גמישות ומודולריות ואפשרות ליצור ‘גשרים’ לפלטפורמות אחרות באופן מודולרי. Aion גם תקיים חיבור קבוע ישיר לאת’ריום.

החיבור הזה לאת’ריום מעיד על עוצמתה של האחרונה, שאפילו בעולם גלובאלי של רשתות עדיין מהווה סוג של עוגן בעולם של אפליקציות מבוזרות. מבחינת Aion אפשר להבין את ההיגיון במהלך הזה. נכון להיום רוב האפליקציות המבוזרות הפופולריות יושבות על האת’ריום או קשורות אליה בצורה כזו או אחרת. אחד המטרות של Aion היא להנגיש את האפליקציות האלה גם למשתמשים ברשתות ופרוטוקולים אחרים, כך שסלילת ‘אוטוסטרדה’ פרטית אל האת’ריום היא מעשה הגיוני.

כרגע גם Aion היא סוג של אפליקציה על רשת האת’ריום. כל עוד לא יסתיימו השלבים הראשונים בבניית הפלטפורמה העצמאית של Aion הקיום שלה במרחב הקריפטו נמצא על האת’ריום. טוקן ה- Aion עצמו הוא טוקן סטנדרטי של האת’ריום ה-ECR-20.

 

מידע על הטוקן Aion

כאמור, טוקן ה- Aion בשלב הזה אינו ממלא תפקיד ממשי, אלא טוקן ERC-20 סטנדרטי של האת’ריום, שבשלב הראשון, כל עוד המחזיקים בו לא מחליטים אחרת, אפילו לא ‘נצבע’ כטוקן AION; אבל ברגע שהרשת תתחיל לפעול, מטבע ה-AION עתיד לשמש לכמעט כל פעולה ברשת מ-GAS לביצוע פעולות ותגמול המאמתים (שבלעדיהם Aion לא תהיה פלטפורמה מבוזרת) וכמובן תשלום לרשת מצד לקוחות שמעוניינים ליצור את הרשתות הפרטיות שלהם.

כשהרשת הושקה באוקטובר 2017 עמד שערו של מטבע AION אחד על כ-0.6 דולר במשך זמן קצר ערך המטבע זינק והגיע לפיק של 10 דולר וחצי ל-AION, אך כצפוי הפיק הזה לא נמשך הרבה זמן, אבל למרות הירידה המטבע התייצב לאורך תקופה ארוכה (במושגי שנת 2018 “המשוגעת”) יחסית של כמעט חצי שנה על שער שנע סביב ה-3 דולר ל-AION, וביחס למרבית המטבעות ונקודת הפתיחה של 0.6 דולר זה גם היה מאוד מכובד. למרבה הצער למדנו שלפחות בתחום המוניטרי השנה הזו אינה מאירה פנים לשחקנים חדשים. מאז יולי האחרון הערך של ה-AION נשחק מאוד והיום (אוקטובר 2018) הוא נסחר במחיר שפל של 0.4 דולר ליחידה.

ועדיין, גם היום Aion מדורגת במקום השישים במדרג, זה אולי לא מה שהייתם מצפים לפגוש ברשת שמתיימרת להיות ‘האינטרנט של עולם הבלוקצ’יין’, אבל לא רע למיזם שהושק רק לפני שנה ושהדרך שלו לפלטפורמה עצמאית שעובדת היא עדיין מאוד רחוקה.

 

מה צופן העתיד לטוקן Aion?

אין ספק ש- Aion שמה זרקור על צורך אמיתי שרק הולך ומתגבר. על העניין הזה קיים קונצנזוס. השאלה אינה בזיהוי הבעיה, עליה Aion  מקבלת ציון ‘מצוין’, אלא אם Aion  היא הכתובת לפתרון. כמו שהבנתם, Aion לא מתביישת לחשוב בגדול ולא מנסה להצטנע, אבל כל עוד אין פלטפורמה ממשית שפועלת בשטח ושמקיימת לפחות חלק מההבטחות, כנראה נראה את המטבע ממשיך לדשדש. כרגע היישום בפועל של הפלטפורמה אמור להתחיל במהלך שנת 2019. אנחנו נמשיך לעקוב בעניין ולהיעזר בסבלנות.

 

חשוב לדעת: כל ההסברים על המטבעות השונים מבוססים על פרסומים של יוצריהם. אין לראות במידע כהמלצה, או כייעוץ.השימוש באתר על אחריות המשתמש/ת בלבד.

מצאת טעות? כתוב לנו